Els Oques Grasses tanquen el 2021 liderant amb 'Petar-ho'

El desembre van ser el més escoltat en català segons el rànquing de l'APECAT

L'any 2021 s'ha acabat i ha portat de nou una nova alegria a la formació osonenca. Els Oques Grasses han acomiadat l'any liderant la llista de cançons més escoltades del mes de desembre gràcies a 'Petar-ho'. Es tracta del segon senzill que hem conegut del seu últim àlbum anomenat A Tope Amb La Vida. El pòdium d'honor es completa amb la col·laboració de la Sara Roy i el Miki Núñez, en segon lloc, i cantant a dues veus el 'Tot és més fàcil', i la formació Mosaic al tercer lloc gràcies a la seva nova cançó 'Pel Camí'.

Amb aquest desembre, els del Josep Montero sumen un cinquè més seguit el 2021 on els Oques Grasses han fet que la seva música lideri el rànquing d'èxits en català que publica mensualment l'associació de productors i editors fonogràfics i videogràfics catalans (APECAT), i que conté les produccions en llengua catalana que més escoltem i que més es reprodueixen a les emissores de ràdio, entre elles ELS40.

Llistat oficial de les trenta cançons en català més escoltades del mes de desembre del 2021

Llistat oficial de les trenta cançons en català més escoltades del mes de desembre del 2021 / APECAT

Entre les novetats que el desembre es colaven al llistat oficial nostrat, trobem el retorn dels d'Aiguafreda i Centelles. Els Catarres han entrat molt forts al cinquè lloc gràcies a 'Diamants'. Cançó que ha servit d'avantsala del seu pròxim disc d'estudi i que té prevista la seva sortida en aquest 2022, a més a més, d'una gira pel territori per presentar les seves noves cançons. La nova versió d'un clàssic dels Sopa de Cabra al costat de l'Alfred Garcia, l'Álvaro Soler i el Ramon Mirabet cantant plegats 'El Boig de la ciutat' per commemorar el trentè aniversari del mític àlbum Ben Endins. Aquest desembre també ha estat el mes en què el Manu Guix ha portat música nova a les nostres vides. 'Seguirem' trenca amb quatre anys de silenci musical i anuncia l'arribada d'un nou disc i una gira per a aquesta pròxima primavera. 'Ficció' també entra a formar part de les novetats que aquest mes entren a la llista musical de temes més escoltats en català. Els Blaumut han obert una nova etapa amb un disc que estrenaran enguany. Fora del top ten, la Júlia Blum porta al lloc dotze, la seva nova cançó 'Nem fora' un nou bocí del seu primer EP encara per estrenar i que promet ser un dels imprescindibles a gaudir en aquest 2022.

A la segona meitat de la taula, el Joan Masdeu presenta el seu retorn musical amb 'Tot Passa', un avançament del nou disc que el reusenc publicarà a la primavera de 2022. La formació Porto Bello ha estat exitosa de mena en aquest últim any gràcies al seu últim disc La Llei Universal, i 'Et Prometo', una de les més romàntiques de l'àlbum, s'ha colat aquest desembre entre les trenta més escoltades en llengua catalana. La banda Sau30 ha estrenat en l'últim tram del passat any 'Trossets de mi', cançó que forma part del nou treball de la llegendària formació: Mil i una nits i uns quants dies. I finalment, el rànquing es tanca amb una última novetat, els Cronopios han presentat un avançament del seu nou disc que es publicarà aquest any amb 'Línia 2'.

Te recomendamos

Per aquelles casualitats que tenen les llistes d'èxits, no cal que totes les cançons siguin de rabiosa actualitat. És el cas que ens ocupa, on aquest desembre hem escoltat nostàlgics el popular èxit que l'Andreu Rifé va popularitzar el 2012, el seu 'Fil de Llum'.

Què succeirà aquest primer mes del 2022? Qui liderarà el rànquing de temes més escoltats el gener? Els Oques Grasses seguiran al capdamunt amb 'Petar-ho' com al desembre? En uns dies en sabrem la resposta a totes aquestes preguntes a els40.cat.

Segueix-nos al canal de Telegram d'ELS40

Víctor de la Torre

Víctor de la Torre

Locutor y DJ de ELS40

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

  • Hoy en LOS40

  • Podcasts

  • Programación

  • Playlists

  • Emisoras

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista semanal oficial de LOS40

  • Lo último en POP internacional

    Lo último en POP internacional

    Novedades pop para sonreir

  • CAMILO recomienda

    CAMILO recomienda

    Las favoritas de la estrella latina nº1

  • Esenciales 90s Classic

    Esenciales 90s Classic

    Todos los éxitos de los años 90

  • Lista LOS40 hace 25 años

    Lo último en POP internacional

    Rebobinamos hasta los Principales de 1996

  • AMY MACDONALD recomienda

    AMY MACDONALD recomienda

    Nos cautivó en 2007 y estas son su favoritas

  • El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    El Ritmo de la Calle. LOS40 Urban

    Lo que más suena en la radio

  • Lo último en URBAN

    Novedades urbanas y `'`hot`'`

    Lo último en URBAN

  • Tik Tok... Toma!

    Tik Tok... Toma!

    Lo más viral y bailado del momento

  • Lo último en DANCE

    Lo último en DANCE

    Lo más reciente de EDM

  • PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    PURPLE DISCO MACHINE recomienda

    El DJ alemán revisa sus 40 año a año

  • ADN LOS40 Dance

    ADN LOS40 Dance

    El sonido y la esencia de LOS40 Dance

  • Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40

    Lista oficial de LOS40 actualizada cada sábado

  • Èxits actuals del pop català

    Èxits actuals del pop català

    El millor de la música en català actual

  • STAY HOMAS recomienda

    STAY HOMAS recomienda

    Las favoritas del grupo revelación del confinamiento

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad